Goedgekeurd is beter!

De Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL) in Wageningen is een onafhankelijke keuringsinstelling.

Nieuws over SKL

Alternatieven voor de verplichte Drukregistratievoorziening op veldspuiten

17-01-2019

Per 1 januari 2019 moeten alle veldspuiten voorzien zijn van een Drukregistratievoorziening. Maar op 14 januari 2019 heeft de staatsecretaris van I&W een brief naar de Tweede Kamer gestuurd met alternatieven hiervoor.

Het set van maatregelen wat genomen gaat worden komt op het volgende neer:

  • Spuitdoppen vermeld in DRD lijst bij drukken tot 2 bar worden niet meer vermeld.
  • Voor spuitdoppen die vanaf 2 tot 3 bar driftreducerend zijn is een DRV verplicht (afhankelijk van klasse die nodig is).
  • Voor spuitmachines met luchtvloeistof mengdoppen (HTA, Airtec, Airjet, Twin-Fluid) is een DRV nodig die zowel de lucht- als de waterdruk registreert.
  • Bij spuitdoppen die driftarm zijn bij een spuitdruk van 3 bar of meer is geen DRV verplicht. Spuiten die uitgerust zijn met aanvullende drift reducerende techniek is DRV ook niet verplicht.
  • Alternatief voor de verplicht voor DRV bij spuitdoppen die van 2 tot 3 bar driftreducerend zijn of luchtvloeistofmengdoppen is een verdubbeling van de teeltvrijezones.

De volledige brief is te downloaden door op de volgende link te klikken: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/brieven_regering/detail?id=2019Z00364&did=2019D00838

« Terug naar overzicht