Goedgekeurd is beter!

De Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL) in Wageningen is een onafhankelijke keuringsinstelling.

Nieuws over SKL

Bijscholing SKL keurmeesters Veldspuiten 2017

11-10-2017

In samenwerking met Aeres Tech te Ede organiseert SKL een serie bijscholingscursussen voor keurmeesters Veldspuiten die gericht is op de keuring van granulaatstrooiers, schijfvernevelaars/strooiers, ruimtebehandelingsapparatuur, rijenspuiten en spuitapparatuur op zaai-pootmachines.

Zoals bekend is de verplichting voor het periodiek keuren van toedieningsapparatuur voor gewasbeschermingsmiddelen uitgebreid. In principe moet nu alle apparatuur die gebruikt wordt gekeurd worden (behalve rugspuiten).
 
Naast de al bekende keuring van veldspuiten, boomgaardspuiten en motorvatspuiten gaat het om de volgende apparatuur:
Rijen-/strokenspuiten
Spuitapparatuur gemonteerd op zaai- en pootmachines
Vernevelapparatuur (LVM en Fog apparatuur)
Granulaatstrooiers waarmee gewasbeschermingsmiddelen in vaste vorm verdeeld worden.
Schijfverenvelaars/-strooiers (zowel vast opgestelde of mobiele machines).
 
Om de kennis van uw keurmeesters ook voor deze machines op peil te houden organiseert SKL in samenwerking met Aeres Tech in Ede (voorheen PTC+) een serie bijscholingscursussen waarin de keuring van deze typen apparatuur aan de orde komt.
 
Het kan zijn dat deze typen machines voor uw bedrijf niet interessant zijn, daarom heeft het bestuur van SKL besloten dat deze serie bijscholingen niet verplicht is voor alle keurmeesters, maar alleen voor degenen die deze apparatuur willen gaan keuren.
 
Alleen bedrijven waarin 1 of meerdere keurmeesters deze bijscholing hebben gevolgd, zijn erkend om deze typen machines te keuren, (behalve rijen/strokenspuiten en spuitapparatuur gemonteerd op zaai- en pootmachines, deze zijn in een vorige serie bijscholingen al behandeld en alle erkende keuringstations voor veld- en boomgaardspuiten kunnen deze apparatuur al keuren).
 
Keurmeesters die al een bijscholing voor de keuring van Motorvatspuiten gevolgd hebben, hoeven deze bijscholing niet te volgen. De keuring van deze apparatuur is daar al aan de orde geweest.
 
Meer informatie over deze cursussen (data, kosten, ed.) en de mogelijkheid voor inschrijving is te vinden op de website van Aeres Tech (www.aerestech.nl/trainingen-en-opleidingen).
 
Het is een 1-daagse training die gehouden wordt bij Aeres Tech te Ede in de periode november/december 2017.
 
« Terug naar overzicht