Goedgekeurd is beter!

De Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL) in Wageningen is een onafhankelijke keuringsinstelling.

Periodieke keuring van machines in gebruik

De periodieke keuring van alle toedieningsapparatuur voor pesticiden is verplicht op grond van de de Wet Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (art. 80). De details worden verder uitgewerkt in de Regeling Gewasbeschermingsmiddelen en biociden (art. 8.14).

Dit is de Nederlandse invulling van de Europese verplichting voor periodieke keuring van machines zoals die in artikel 8 van de Europese Richtlijn voor Duurzaam Gebruik van Gewasbeschermingsmiddelen (2009/128/eg) is opgenomen.

SKL geeft de goedkeuringsbewijzen af zoals die in die in de Wgb genoemd zijn. Deze goedkeuringsbewijzen bestaan uit een SKL keuringsrapport waarop alle relevante informatie over de machine en de uitgevoerde keuring staan en een SKL-goedkeuringsticker die op de machine geplakt wordt waarop de volgende keuringsdatum te zien is.

Een overzicht van de verschillende keuringsfrequenties voor de verschillende soorten apparatuur is te krijgen door hier te klikken.

 

den Haan Tuintechniek in Rijnsburg erkend als SKL keuringstation voor motorvatspuiten

19-09-2016

den Haan Tuintechniek in Rijnsburg is per 19 september 2016 erkend als SKL keuringstation voor de periodieke keuring van motorvatspuiten.

den Haan beschikt over de juiste apparatuur en opleide keurmeesters om deze keuringen op een goede manier uit te voeren.

den Haan Tuintechniek is gevestigd aan de Vliet Zuidzijde 24 te Rijnsburg en is telefonisch bereikbaar via nummer: 071-4021301 of per e-mail: info@denhaanrijnsburg.nl. Meer informatie is te vinden op hun website: www.denhaantuintechniek.nl

De periodieke SKL keuring is wettelijk verplicht op grond van regelgeving van het ministerie van EZ. Voor eind 2016 moeten alle machines van 3 jaar en ouder gekeurd zijn. De keuringsfrequentie daarna is wetteijk gezien minimaal elke 3 jaar.

Meer informatie over deze keuringen is te vinden door hier te klikken.

 

 

« Terug naar overzicht