Goedgekeurd is beter!

De Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL) in Wageningen is een onafhankelijke keuringsinstelling.

Periodieke keuring van machines in gebruik

De periodieke keuring van alle toedieningsapparatuur voor pesticiden is verplicht op grond van de de Wet Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (art. 80). De details worden verder uitgewerkt in de Regeling Gewasbeschermingsmiddelen en biociden (art. 8.14).

Dit is de Nederlandse invulling van de Europese verplichting voor periodieke keuring van machines zoals die in artikel 8 van de Europese Richtlijn voor Duurzaam Gebruik van Gewasbeschermingsmiddelen (2009/128/eg) is opgenomen.

SKL geeft de goedkeuringsbewijzen af zoals die in die in de Wgb genoemd zijn. Deze goedkeuringsbewijzen bestaan uit een SKL keuringsrapport waarop alle relevante informatie over de machine en de uitgevoerde keuring staan en een SKL-goedkeuringsticker die op de machine geplakt wordt waarop de volgende keuringsdatum te zien is.

Een overzicht van de verschillende keuringsfrequenties voor de verschillende soorten apparatuur is te krijgen door hier te klikken.

 

Nieuw SKL keuringstation in Hoekse Waard

16-02-2018

J. Stehouwer Mechanisatie B.V. te Maasdam is erkend als SKL keuringsstation.

De firma Stehouwer te Maasdam is per 16 febrauri 2018 erkend als SKL keuringstation voor de periodieke keuring van rijen/strokenspuiten, spuitsets opgebouwd op zaai- en pootmachines, granulaatstrooiers en schijfvernevelaars/-strooiers (Mafex/Pieperdoes).

Het adres van J. Stehouwer Mechanisatie B.V. is: Sportlaan 1-A, 3299XG te Maasdam, het telefoonummer is: 078-6764488, het email adres is: service.maasdam@sthmachines.nl. Meer informatie is ook te vinden op hun website: www.sthmachines.nl.

Meer informatie over de keuringen van deze machines is te vinden door hier te klikken.

 

« Terug naar overzicht