Goedgekeurd is beter!

De Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL) in Wageningen is een onafhankelijke keuringsinstelling.

Periodieke keuring van machines in gebruik

De periodieke keuring van alle toedieningsapparatuur voor pesticiden is verplicht op grond van de de Wet Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (art. 80). De details worden verder uitgewerkt in de Regeling Gewasbeschermingsmiddelen en biociden (art. 8.14).

Dit is de Nederlandse invulling van de Europese verplichting voor periodieke keuring van machines zoals die in artikel 8 van de Europese Richtlijn voor Duurzaam Gebruik van Gewasbeschermingsmiddelen (2009/128/eg) is opgenomen.

SKL geeft de goedkeuringsbewijzen af zoals die in die in de Wgb genoemd zijn. Deze goedkeuringsbewijzen bestaan uit een SKL keuringsrapport waarop alle relevante informatie over de machine en de uitgevoerde keuring staan en een SKL-goedkeuringsticker die op de machine geplakt wordt waarop de volgende keuringsdatum te zien is.

Een overzicht van de verschillende keuringsfrequenties voor de verschillende soorten apparatuur is te krijgen door hier te klikken.

 

Nieuw SKL keuringstation in Wieringermeer

08-01-2018

LMB Doornbos te Slootdorp is vanaf 8 januari 2018 erkend keuringstation voor de SKL keuring van rijenspuiten, spuitsets opgebouwd op zaai- en pootmachines, granulaatstrooiers en schijfvernevelaars/-strooiers.

LMB Doornbos beschikt over opgeleide keurmeesters en de juiste testapparatuur om de keuringen aan deze typen apparatuur op de juiste manier uit te voeren.

LMB Doornbos is te vinden aan de Brink 60 te Slootdorp en is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer: 0227-581398 of per email: info@lmbdoornbos.nl. Meer informatie kunt u ook vinden op hun website: www.lmbdoornbos.nl.

 

Meer informatie over de keuringen van rijenspuiten en spuitsets kunt u vinden door hier te klikken.

Meer informatie over de keuringen van granulaatstrooiers kunt u vinden door hier te klikken.

Meer informatie over de keuringen van schijfvernevelaars/-strooiers kunt u vinden door hier te klikken.

« Terug naar overzicht