Goedgekeurd is beter!

De Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL) in Wageningen is een onafhankelijke keuringsinstelling.

Periodieke keuring van machines in gebruik

De periodieke keuring van alle toedieningsapparatuur voor pesticiden is verplicht op grond van de de Wet Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (art. 80). De details worden verder uitgewerkt in de Regeling Gewasbeschermingsmiddelen en biociden (art. 8.14).

Dit is de Nederlandse invulling van de Europese verplichting voor periodieke keuring van machines zoals die in artikel 8 van de Europese Richtlijn voor Duurzaam Gebruik van Gewasbeschermingsmiddelen (2009/128/eg) is opgenomen.

SKL geeft de goedkeuringsbewijzen af zoals die in die in de Wgb genoemd zijn. Deze goedkeuringsbewijzen bestaan uit een SKL keuringsrapport waarop alle relevante informatie over de machine en de uitgevoerde keuring staan en een SKL-goedkeuringsticker die op de machine geplakt wordt waarop de volgende keuringsdatum te zien is.

Een overzicht van de verschillende keuringsfrequenties voor de verschillende soorten apparatuur is te krijgen door hier te klikken.

 

Nieuw SKL keuringstation voor de keuring van motorvatspuiten in Westland

15-02-2017

Per 14 februari 2017 is Zwinkels Tomaten te 's Gravenzande erkend als SKL keuringstation voor de periodieke keuring van motorvatspuiten.

Naast de keuring van motorvatspuiten en alles wat daarbij hoort aan uitbrengeenheden (spuitrobots, verticale en horizontale spuitbomen en spuitpistolen) kan Zwinkels Tomaten ook ruimtebehandelingsapparatuur zoals LVM en Fog apparatuur keuren.

Zwinkels Tomaten is gevestigd aan de Groeneweg 30 te 's Gravenzande en de techniek afdeling is bereikbaar via telefoonnummer 06-42715698 of via e-mail: techniek@zwinkelsgreenlight,nl

De periodieke SKL keuring is wettelijk verplicht op grond van regelgeving van het ministerie van EZ. Meer informatie over deze keuringen is vinden door hier te klikken.

« Terug naar overzicht