Goedgekeurd is beter!

De Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL) in Wageningen is een onafhankelijke keuringsinstelling.

Periodieke keuring van machines in gebruik

De periodieke keuring van alle toedieningsapparatuur voor pesticiden is verplicht op grond van de de Wet Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (art. 80). De details worden verder uitgewerkt in de Regeling Gewasbeschermingsmiddelen en biociden (art. 8.14).

Dit is de Nederlandse invulling van de Europese verplichting voor periodieke keuring van machines zoals die in artikel 8 van de Europese Richtlijn voor Duurzaam Gebruik van Gewasbeschermingsmiddelen (2009/128/eg) is opgenomen.

SKL geeft de goedkeuringsbewijzen af zoals die in die in de Wgb genoemd zijn. Deze goedkeuringsbewijzen bestaan uit een SKL keuringsrapport waarop alle relevante informatie over de machine en de uitgevoerde keuring staan en een SKL-goedkeuringsticker die op de machine geplakt wordt waarop de volgende keuringsdatum te zien is.

Een overzicht van de verschillende keuringsfrequenties voor de verschillende soorten apparatuur is te krijgen door hier te klikken.

 

Nieuw SKL keuringstation voor de keuring van vernevelapparatuur

27-07-2017

Pest-tec BV uit Fijnaart is erkend als SKL keuringstation voor de periodieke keuring van vernevelapparatuur voor gewasbeschermingsmiddelen (ruimtebehandelingsapparartuur).

Daarbij gaat het om de SKL keuring van fog-apparatuur, LVM apparatuur en electro-fog apparatuur. Pest-tec beschikt over keurmeesters met ervaring en opleiding om deze apparatuur op de juiste manier te keuren.

U kunt Pest-tec vinden aan de Oud-Heijingsedijk 30 te Fijnaart, Pest-tec is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer: 0168-468846 of per e-mail: info@pest-tec.nl

De keuring van vernevelapparatuur is wettelijk verplicht en heeft een interval van 6 jaar. Meer informatie over deze keuringen kunt u vinden door hier te klikken.

« Terug naar overzicht