Goedgekeurd is beter!

De Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL) in Wageningen is een onafhankelijke keuringsinstelling.

Periodieke keuring van machines in gebruik

De periodieke keuring van alle toedieningsapparatuur voor pesticiden is verplicht op grond van de de Wet Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (art. 80). De details worden verder uitgewerkt in de Regeling Gewasbeschermingsmiddelen en biociden (art. 8.14).

Dit is de Nederlandse invulling van de Europese verplichting voor periodieke keuring van machines zoals die in artikel 8 van de Europese Richtlijn voor Duurzaam Gebruik van Gewasbeschermingsmiddelen (2009/128/eg) is opgenomen.

SKL geeft de goedkeuringsbewijzen af zoals die in die in de Wgb genoemd zijn. Deze goedkeuringsbewijzen bestaan uit een SKL keuringsrapport waarop alle relevante informatie over de machine en de uitgevoerde keuring staan en een SKL-goedkeuringsticker die op de machine geplakt wordt waarop de volgende keuringsdatum te zien is.

Een overzicht van de verschillende keuringsfrequenties voor de verschillende soorten apparatuur is te krijgen door hier te klikken.

 

Nieuw SKL keuringstation voor veldspuiten in Hoekse-Waard

13-03-2017

van Gemeren Mechanisatie in Numansdorp is per 9 maart 2017 erkend als SKL keuringstation voor de periodieke keuring van veldspuiten en aanverwante apparatuur.

Van Gemeren beschikt over de juiste testapparatuur en opgeleide keurmeesters om de keuringen van deze apparatuur op een goede manier uit te voeren.

Van Gemeren Mechanisatie is gevestigd aan de Industriestraat 28 te Numansdorp is is bereikbaar via telefoonnummer: 0186-680255 of per e-mail: info@gemeren.nl

« Terug naar overzicht