Goedgekeurd is beter!

De Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL) in Wageningen is een onafhankelijke keuringsinstelling.

Periodieke keuring van machines in gebruik

De periodieke keuring van alle toedieningsapparatuur voor pesticiden is verplicht op grond van de de Wet Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (art. 80). De details worden verder uitgewerkt in de Regeling Gewasbeschermingsmiddelen en biociden (art. 8.14).

Dit is de Nederlandse invulling van de Europese verplichting voor periodieke keuring van machines zoals die in artikel 8 van de Europese Richtlijn voor Duurzaam Gebruik van Gewasbeschermingsmiddelen (2009/128/eg) is opgenomen.

SKL geeft de goedkeuringsbewijzen af zoals die in die in de Wgb genoemd zijn. Deze goedkeuringsbewijzen bestaan uit een SKL keuringsrapport waarop alle relevante informatie over de machine en de uitgevoerde keuring staan en een SKL-goedkeuringsticker die op de machine geplakt wordt waarop de volgende keuringsdatum te zien is.

Een overzicht van de verschillende keuringsfrequenties voor de verschillende soorten apparatuur is te krijgen door hier te klikken.

 

Nieuwe training SKL keurmeester Veldspuiten

29-08-2018
Aeres Tech in Ede organiseert binnenkort weer een cursus voor SKL keurmeester Veldspuiten. 
De training voor SKLkeurmeester Veldspuiten is opnieuw opgezet en uitgebreid met de andere machines die ook gekeurd moeten worden zoals granulaat- en poederstrooiers, ruimtebehandelingsapparatuur, schijfvernevelaars/-strooiers.
Behalve de keuring van veldspuiten en rijenspuiten komt de keuring van deze machines ook aan de orde.
De training betaat uit een webbased training waarin alle theorie wordt behandeld en een aantal praktijkdagen bij Aeres Tech in Ede en wordt de laatste halve dag afgesloten met een examen.
Omdat de andere typen machines nu ook zijn inbegrepen is de training daarom met 1 dag uitgebreid en duurt nu 3 dagen (excl. WBT en incl examen)
 
Meer informatie over de exacte data en de mogelijkheid om in te schrijven is te vinden op de website van Aeres Tech: https://www.aerestech.nl/trainingen-en-opleidingen/skl%20keurmeester%20veldspuiten%20blended%20learning
« Terug naar overzicht