Goedgekeurd is beter!

De Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL) in Wageningen is een onafhankelijke keuringsinstelling.

Periodieke keuring van machines in gebruik

De periodieke keuring van alle toedieningsapparatuur voor pesticiden is verplicht op grond van de de Wet Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (art. 80). De details worden verder uitgewerkt in de Regeling Gewasbeschermingsmiddelen en biociden (art. 8.14).

Dit is de Nederlandse invulling van de Europese verplichting voor periodieke keuring van machines zoals die in artikel 8 van de Europese Richtlijn voor Duurzaam Gebruik van Gewasbeschermingsmiddelen (2009/128/eg) is opgenomen.

SKL geeft de goedkeuringsbewijzen af zoals die in die in de Wgb genoemd zijn. Deze goedkeuringsbewijzen bestaan uit een SKL keuringsrapport waarop alle relevante informatie over de machine en de uitgevoerde keuring staan en een SKL-goedkeuringsticker die op de machine geplakt wordt waarop de volgende keuringsdatum te zien is.

Een overzicht van de verschillende keuringsfrequenties voor de verschillende soorten apparatuur is te krijgen door hier te klikken.

 

Steenbergen Mechanisatie in Numansdorp erkend als SKL keuringstation voor de keuring van boomgaardspuiten

18-01-2017

Steenbergen Mechanistie te Numansdorp is per 18 januari 2017 erkend als SKL keuringstation voor de keuring van boomgaardspuiten.

Naast de SKL keuring van veldspuiten is Steenbergen Mechanisatie nu ook erkend om keuringen van boomgaardspuiten uit te voeren. Zij beschikken over de juiste testapparatuur en opgeleid personeel om deze keuringen op een goede manier uit te voeren.

Steenbergen Mechanisatie is gevestigd aan de Marconistraat 1 te Numansdorp en is bereikbaar via telefoonnummer: 0186-578181 of via e-mail: info@steenbergenmechanisatie.nl, Meer informatie is ook te vinden op hun website: www.steenbergenmechanisatie.nl.

De SKL keuring van boomgaardspuiten is sinds 2002 wettelijk verpicht. Meer informatie over deze keuringen kunt u vinden door hier te klikken.

« Terug naar overzicht